Ziekte, verlies
en rouw

In ieders leven gebeuren dingen waar je niet altijd zelf uitkomt. Gebeurtenissen die zo ingrijpend zijn dat je er graag met een coach of therapeut naar wilt kijken. Om inzicht te krijgen, dingen op een rij te zetten of anders vast te leren houden. Denk aan grote verandering als (chronische) ziekte, verlies, rouw, scheidingen, afscheid. Dat kan in je privéleven zijn, zoals bij een overlijden, maar ook bij ontslag of een chronische ziekte. Zo kun je het een plek geven en er op jouw manier mee omgaan. Als kenners van de levensloop helpen onze coaches jou om antwoorden te vinden op de uitdagingen waar jij voor staat.

Ziekte en verlies

Heb jij onlangs iemand verloren? Zit je in een rouwproces? Of worstel je met het verlies van werk of je gezondheid? Bij ziekte, verlies en rouw is het belangrijk om eerst de tijd te nemen. Toch kun je het gevoel hebben dat je iets extra’s nodig hebt. Zeker wanneer je voelt dat je jezelf niet meer herkent of dat het verlies te groot is om alleen te dragen. Dan is het fijn als iemand naar je verhaal luistert en vragen stelt die je weer terugbrengen bij jezelf. Hoe je dit verlies kunt invoegen in je leven. Maar ook hoe je met meer mildheid en compassie met je eigen situatie leert omgaan. Biografisch coaches werken veel met verlies en rouw, zij weten als geen ander hoe dit je leven voorgoed verandert, maar ook hoe je weer handvatten krijgt om weer verder te kunnen.

Relatie(s) en gezin

Loop jij tegen relatieproblemen aan? Wellicht voel je je niet meer thuis in je relatie of tussen je collega’s op je werk. Of je loopt tegen communicatieproblemen aan binnen je familie of gezin. Wat is jouw plek binnen het (familie)systeem? Dit soort thema’s zijn goed te onderzoeken binnen een biografisch traject. Zodat je begrijpt wat deze gebeurtenis vertelt over wie jij bent en wat dit betekent in jouw unieke levensloop. Maar ook hoe je leert omgaan met de situatie en hoe je je toekomst weer zelf vorm kunt geven.

We helpen je graag met het vinden
van een passende coach:

Stap 1

Welke vraag houdt jou het meeste bezig?

Stap 2

Vind een coach in jouw omgeving.

Stap 3

Plan een kennismaking in.