Zoltan Schermann

Biografiekcafé over het stervensmoment

Biografiekcafé over het stervensmoment

Op zaterdag 29 juni komt dr. Zoltán Schermann in het Biografiekcafé een lezing geven over het stervensmoment en de betekenis daarvan voor de biografie. Veel mensen komen vroeg of laat in hun leven in aanraking met de vraag: hoe en wanneer te sterven?

In Nederland is euthanasie in geval van (ernstige) ziekte steeds meer een staande praktijk. Inmiddels is er ruimte in het publieke debat om gesprekken te voeren over de mogelijkheid van vrijwillige levensbeëindiging bij een als voltooid beleefd leven.

Wat is dat eigenlijk: voltooid leven en waardig sterven? Welke betekenis heeft een zelfgekozen dood voor de biografie? Hoe zou de stervenshulp, in ware en in biografische zin, er uit kunnen zien? Zou de essentie ervan kunnen zijn om iemand zo bij te staan dat hij/zij in staat is om met vertrouwen en op het juiste moment het lichaam af te leggen?

Op grond van zijn jarenlange ervaring als huisarts en vanuit zijn ervaring met het uitvoeren van euthanasie geeft dr. Schermann ons een inkijkje in de uitwerking van een dergelijk besluit op de biografie.

 

WANNEER: zaterdag 29 juni 2024

TIJD: 10.00 uur – 11.30 uur met gelegenheid tot vragen stellen (inloop vanaf 9.30 uur).

PLAATS: Koetshuis Randenbroek, Heiligenbergerweg 115-119, 3816 AJ Amersfoort

KOSTEN: voor BOB leden kosteloos, introducées betalen 12,50 euro (maximaal 50 bezoekers).

 

Aansluitend is er een lunch (tot 13.00 uur) voor soep wordt gezorgd, zelf boterhammen o.i.d. meenemen.